Фото: armyinform.com.ua

Австралія відправила Україні ще одну партію бронемашин Bushmaster: як вони допомагають ЗСУ на полі бою

Збройні сили України незабаром отримають нову партію бронеавтомобілів MRAP Bushmaster від Австралії. Країна вже відправила цей вид техніки в Україну.

Про це поінформував посол Австралії в Україні Брюс Едвардс. У Міністерстві оборони України подякували Австралії за надану за час війни допомогу.

"Попри значну відстань між нашими країнами, нас об’єднують спільні демократичні цінності. Ми особливо вдячні за MRAP Bushmaster, які були надані Збройним силам України", — зазначили у відомстві.

Австралійський дипломат не вказав кількість переданих бронемашин, однак у відповідь на допис повідомив, що більше MRAP Bushmaster "уже в дорозі".

"Мало що може привітати з Різдвом близького друга далеко за морями краще за порятунок життів. Ми пишаємося визнанням ролі Bushmasters серед ключової військової допомоги, наданої Україні. Ще більше вже в дорозі! Можете розпакувати їх до 25 грудня!" — написав Едвардс в Twitter.

Як бронеавтомобілі MRAP Bushmaster допомагають військовим на полі бою

У Міністерстві оборони України зазначили, що Bushmaster у вересні минулого року зіграли вирішальну роль в успішному контрнаступі Сил оборони на Харківщині. Завдяки своїй стійкості до вибухів мін ця машина рятує життя українських воїнів. Також для виконання бойових завдань важливі маневровість і прохідність, що притаманно цьому виду бронетехніки.


Bushmaster — австралійський колісний повнопривідний бронеавтомобіль, який виготовляється в Аделаїді компанією Thales Australia на основі ліцензії ірландської компанії Timoney Technology. Він є захищеним транспортером, а не класичним бронетранспортером й призначений не для безпосередньої участі на полі бою, а для транспортування військовослужбовців у район виконання завдання.

Зручності пасажирів бронетранспортера сприяє і засклення салону, що займає відносно велику як для військової машини площу. Кабіна екіпажу має монолітне лобове скло та два вікна в бортах корпусу. У бортах бойового відділення пророблено три вікна з амбразурами для стрільби з особистої зброї, ще одне вікно з бронескла розташоване в кормових дверях


Нагадаємо, Австралія ще у квітні минулого року передала Україні 20 бронетранспортерів Bushmaster загальною вартістю 38 мільйоінв доларів. На ухвалення рішення і початок реалізації передачі знадобився всього один день. А вже у жовтні 2022 року стало відомо, що Австралія направила Україні ще 30 бронетранспортерів Bushmaster.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 23:59