Фото: Саймон Шустер та Володимир Зеленський під час поїздки в Херсон у грудні 2022-го

Автор скандальної статті про Зеленського у Time натякнув, що спілкувався лише з чинними радниками ОП

Журналіст Саймон Шустер, який опублікував скандальну статтю про Володимира Зеленського й Україну, заявив, що спілкувався тільки з нинішніми радниками українського президента.

Про це він повідомив у коментарі "Українській правді".

"Якщо уважно прочитати текст, там не йдеться про колишніх радників, не йдеться про "колишніх співробітників" Офісу президента. Ми говоримо про нинішніх радників президента Зеленського. Слово "колишній" ніде не зустрічається, в жодному реченні. І якщо вже говорити про це, то Олексій Арестович не працює в Офісі президента з весни-літа 2022 року. Тоді був останній раз, коли ми з ним розмовляли", — повідомив Шустер.

Водночас автор скандальної статті наголосив, що люди хотіли говорити анонімно, щоб привернути увагу до проблем, не піддаючи себе ризику. Він також зазначив, що провів три тижні у Києві, зустрічався з великою кількістю людей й спілкувався про різні проблеми.

Також журналіст зазначив, що не очікував такої суспільної реакції на статтю, і це стало для нього сюрпризом.

Стаття Time про Зеленського та Україну: короткий зміст

У понеділок ввечері, 30 жовтня, в українських соцмережах жваво обговорювали статтю Time із гучним заголовком "Ніхто не вірить у нашу перемогу так, як я". Всередині зусиль Володимира Зеленського за збереження України в боротьбі", яку журнал зробив своєю обкладинкою. Ця стаття була пронизана відчаєм втоми від російської війни проти України на Заході. Там відверто йдеться про те, що рівень підтримки України в США згасає, а західні союзники надають нам зброю радше для того, щоб триматися на плаву, а не для перемоги. У статті також неофіційно, з посиланням на деяких радників президента Зеленського, що "він обдурює себе", коли вірить у цілковиту перемогу України.

Нагадаємо, радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що скандальна стаття видання Time є "суб'єктивною точкою зору конкретного журналіста". Він наголосив, що немає розлюченості чи почуття зради з боку партнерів немає. Але про об'єктивні речі як-от швидкість постачання зброї, українська влада каже союзникам відкрито.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.11.2023 01:16