"Бачимо кожен намір ворога": Зеленський розповів про ситуацію на різних напрямках

Президент Володимир Зеленський провів 23 лютого засідання Ставки Верховного Головнокомандувача у розширеному форматі. Він зазначив, що отримав інформацію від військового командування з приводу основних напрямків на фронті.

Про це він повідомив у відеозверненні за підсумками 365 дня війни.

"Схід — дуже важко. Болісно. Але робимо все, щоб вистояти. Південь — на частині напрямків ситуація доволі небезпечна, але нашим воїнам є чим і як відповідати окупанту. Одеса й Чорноморський простір — ситуацію контролюємо. Північ — усі наші воїни на цьому напрямку бачать кожен намір ворога. Де потрібно, посилюємось", — зазначив президент.

Зеленський поінформував, що керівник ГУР Кирило Буданов розповів щодо актуальних намірів окупанта.

"Є рішення й щодо нашої протидії. Окремо й дуже детально на Ставці розглянули питання виробництва та постачання боєприпасів і зброї. Звичайно, я не можу публічно повідомити деталі щодо цього. Але це змістовна робота. І я радий чути на Ставці, що навіть у таких умовах ми маємо відповідний потенціал", — сказав очільник держави.

Ситуація у Херсоні

Також президент повідомив, що унаслідок чергового російського удару у Херсоні пошкоджено магістральний трубопровід, який забезпечував опалення для близько 600 будинків — понад 40 тисяч людей.

"Ремонтні роботи триватимуть без перерви, поки не буде відновлено постачання тепла. І ми відновимо! Хоч би що ці російські терористи й виродки робили, ми все відновимо", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, у п’ятницю, 24 лютого, минає рік повномасштабного вторгнення Росії на територію України. За цей час Кремль не зміг досягти своїх цілей, однак ЗСУ невпинно перемагають на полі бою. Головні 10 перемог України за цей рік опублікувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зауважимо, за даними голови української розвідки Кирила Буданова, Росія планує ракетний удар до річниці вторгнення в Україну. Однак він буде невеликим — такі росіяни здійснювали вже десятки разів. Буданов пояснив, що для росіян 23 та 24 лютого — дві сакральні дати. Водночас він запевняє, що обстріли, які готує РФ, Україна переживала уже понад 20 разів.

До того ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував, що до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну на державу-агресора очікує новий раунд санкцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2023 00:32