Фото: сайт Міноборони

РФ готує атаку цими днями: розвідка повідомила, чого чекати від окупантів

Росія планує ракетний удар до річниці вторгнення в Україну. Однак він буде невеликим — такі росіяни здійснювали вже десятки разів.

Про це повідомив голова української розвідки Кирило Буданов у інтерв'ю УП.

"Нічого незвичайного не буде. Звичайні намагання… Планується невеликий ракетний удар", — сказав він.

Буданов пояснив, що для росіян 23 та 24 лютого — дві сакральні дати. Водночас він запевняє, що обстріли, які готує РФ, Україна переживала уже понад 20 разів.

Інші прогнози

Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що Російська Федерація може атакувати Україну 23-24 лютого у декілька хвиль. За його словами, окупанти готують провокації на річницю вторгнення в Україну.

"Готуються певні можливі провокації. Вони можуть бути й на 23 число, яке для них також сакральна дата — день захисника вітчизни. А наступний — річниця вторгнення. Тому очікувати можна декілька хвиль атак на ці дати. Очікувати треба і нестандартних дій ворога і можливе загострення", — казав Ігнат.

Спікерка ОК "Південь" Наталія Гуменюк напередодні повідомляла, що для того, аби вийти на бойовий курс і запустити ракети з російських кораблів у Чорному морі, достатньо двох-трьох годин. Однак наразі ворожих ракетоносіїв не бойовому чергуванні не виявлено.

"Наразі в морі ситуація залишається стабільною... Ракетоносіїв на бойовому чергуванні не зафіксовано", — зазначила Гуменюк.

За її словами, вихід на бойовий курс ворожих кораблів може статися будь-якої миті, адже вони постійно перебувають у пунктах базування та споряджаються.

Гуменюк також додавала, що наразі в Чорному морі спостерігається штормова погода, яка не сприяє перебуванню корабельного угруповання у відкритих водах.

Нагадаємо, Міністерство освіти України рекомендувало закладам освіти перейти на дистанційну форму навчання у період з 22 по 24 лютого. Це безпосередньо пов'язано із можливими ракетними обстрілами з боку Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2023 08:34