Фото: АрміяInform

Росія атакуватиме українську територію на річницю вторгнення: військові розкрили плани Кремля

Російська Федерація може атакувати Україну 23-24 лютого у декілька хвиль. Окупанти готують провокації на річницю вторгнення в Україну.

Таку заяву зробив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Готуються певні можливі провокації. Вони можуть бути й на 23 число, яке для них також сакральна дата — день захисника вітчизни. А наступний — річниця вторгнення. Тому очікувати можна декілька хвиль атак на ці дати. Очікувати треба і нестандартних дій ворога і можливе загострення", — сказав Ігнат.

Також речник заявив, що РФ змінила тактику застосування ракет. 

"Ворог почав їх запускати вночі або випускає лише по кілька ракет. Якщо раніше окупанти влаштовували масовану ракетну атаку один раз на два тижні, то зараз застосовують ракети частіше", — пояснив він.

Також Юрій Ігнат відреагував на інформацію щодо скупчення російської авіації біля українських кордонів.

"Ми не раз казали, що це близько 40 летовищ на окупованій території, у тому числі у Криму, білорусі та РФ. Та кількість, яку ворог накопичив на початку нападу, вона зберігається і зараз. Це понад 700 летальних апаратів загалом", — сказав він.

Військовий зауважив, що попри те, що українські воїни вже збили близько 300 літаків, противник може поповнювати втрачені борти, підтягуючи техніку.

"Але знищені борти — це найновіше, що було у Росії", — підкреслив Ігнат. 

Речник також наголосив, що літаки "це не танки й підтягнути їх до кордону неможливо, бо для них потрібні аеродроми. Тобто там, де вони були, там і знаходяться".

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що  Україні потрібне високоточне, далекобійне озброєння різних видів, а також системи протиповітряної оборони. Ця зброя стане запорукою перемоги нашої держави у війні з російськими загарбниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.02.2023 17:21