Фото: insider-media.net

Яка зброя необхідна Україні для перемоги над агресором: роз'яснення військового

Україні потрібне високоточне, далекобійне озброєння різних видів, а також системи протиповітряної оборони. Ця зброя стане запорукою перемоги нашої держави у війні з російськими загарбниками.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Військовий зазначив, Україна передала своїм західним партнерам список озброєння та військової техніки. У ньому вказані ті позиції, які першочергово необхідні нашим захисникам.

"Що нам потрібно для перемоги? Для перемоги нам потрібна високоточна, далекобійна зброя різних типів. Це стосується артилерії й оперативно-тактичних комплексів. Також системи ППО", — сказав він.

Ігнат також нагадав, що частина українських військових проходить навчання у різних країнах. У тому числі в США, де опановують системи Patriot.

"Вершина нашої мрії — це літаки. Зрозуміло, що саме багатоцільові винищувачі — це теж далекобійна, маневрова та мобільна зброя, яка може виконувати безліч завдань: як охороняти повітряний простір від повітряних атак, збивати ракети, Shahed, — все, що є повітряними цілями, крім балістики, так і завдавати ударів на далекі відстані по наземних цілях і тим самим допомогти українським військам швидко деокупувати наші території", — наголосив речник.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що світова війна може початися, якщо Китай вступить у союз з Російською Федерацією. Наразі така підтримка країни-агресора неможлива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.02.2023 16:23