Фото: Associated Press

У ЗСУ розповіли, чи є загроза для України з Чорного моря

Щоб вийти на бойовий курс і запустити ракети з російських кораблів у Чорному морі, достатньо двох-трьох годин. Однак наразі ворожих ракетоносіїв не бойовому чергуванні не виявлено.

Про це в ефірі телемарафону повідомила очільниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Наразі в морі ситуація залишається стабільною... Ракетоносіїв на бойовому чергуванні не зафіксовано", — зазначила Гуменюк.

За її словами, вихід на бойовий курс ворожих кораблів може статися будь-якої миті, адже вони постійно перебувають у пунктах базування та споряджаються.

Гуменюк також додала, що наразі в Чорному морі спостерігається штормова погода, яка не сприяє перебуванню корабельного угруповання у відкритих водах.

"Але все ж таки (погода, — ред.) не критична, щоб вони (кораблі, — ред.) там не з'явилися, тому треба зважати на цю загрозу і розуміти, що вони можуть бути дуже швидко використані", — додала очільниця прес-центру.

Нагадаємо, в Україні триває повітряна тривога. Раніше військові повідомляли про можливу атаку України "шахедами". Наразі вже зафіксовані запуски іранських дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2023 09:31