Фото: прес-служба президента України

Байден і Зеленський дають прес-конференцію у Києві (ТРАНСЛЯЦІЯ)

У понеділок, 20 лютого, у Києві відбулася зустріч президента США Джо Байдена з лідером України Володимиром Зеленським. Наразі гаранти спілкуються з пресою.

Прес-конференцію транслює онлайн SkyNews.

Джо Байден заявив, що попереду світ чекають важкі дні, тижні та роки, адже мета кремлівського диктатора Володимира Путіна — стерти Україну з карти.

Водночас президент США запевнив, що Путін вже зазнає поразки. Натомість Захід продовжить підтримувати Україну, скільки це буде потрібно.

"Ми маємо зробити так, аби цей рік став роком перемоги", — наголосив Володимир Зеленський.

За словами українського гаранта, між ним та Байденом відбулися як відкриті зустрічі, так і розмови "тет-а-тет".

"Результати сьогоднішньої зустрічі з Байденом матимуть відображення на полі бою", — Зеленський.

Президент США також зазначив, що Україні будуть виділені "мільярди" у вигляді бюджетної допомоги. Подробиці наразі не розголошували.

Нагадаємо, у понеділок, 20 лютого, президент США Джо Байден прибув до Києва. Під час зустрічі з Зеленським Байден заявив, що Україна отримає нову військову допомогу на $500 млн. Оголосять цей пакет вже у вівторок, 21 лютого.

Відомо, що востаннє президент США відвідував Україну ще в 2008 році — це був Джордж Буш-молодший.

Зазначимо, раніше в МЗС України розповіли, що в Києві очікується візит когось із "головних" західних партнерів України. Однак у відомстві не зазначили, кого саме чекають.

Уранці 20 лютого в Києві перекрили низку вулиць у центрі міста. У соцмережах писали, що рух ускладнено через "іноземний кортеж".

Раніше ЗМІ повідомляли, що помічники президента США Джо Байдена нібито намагалися знайти способи, щоб привезти американського лідера в Україну. Зокрема шукали шляхи для таємного перетину кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2023 12:52