Фото: Офіс президента

Байден призначив спецпредставника з питань економічного відновлення України

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден призначив представницю щодо відновлення економіки України. Нею стала колишня міністерка торгівлі США Пенні Прітцкер. 

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

"Я вітаю пані Пріцкер і вірю, що вона зосередить максимум зусиль на життєво важливій меті прискорення відновлення та відбудови нашої зруйнованої війною країни", — наголосив Єрмак.

Він також зазначив, що Україна цінує цей крок і дякує "нашим союзникам і друзям за їхні постійні та багаторівневі зусилля, щоб допомогти Україні перемогти".

Що відомо про Пенні Прітцкер

Пенні Пріцкер

Фото: Forbes.ua

Пенні Прітцкер була міністром торгівлі США з 2013 по 2017 рік. Одна з 11 спадкоємців родини мільярдерів Прітцкерів, ключова фандрайзерка кампаній Байдена та Обами.

Прітцкер є засновницею і головою PSP Partners – приватної інвестиційної фірми, яка займається нерухомістю, хедж-фондами та стартапами. Після повернення в приватний сектор Прітцкер приєдналася до правління корпорації Microsoft і стартапу корпоративного програмного забезпечення Icertis.

Нагадаємо, у Білому домі готуються до можливої підготовки імпічменту президенту Джо Байдену. Там створили оперативний штаб з двох десятків юристів, помічників законодавців і співробітників зі зв'язків з громадськістю для реагування на спроби республіканців.

Комітет Палати представників розпочне офіційне розслідування, яке може запустити процес імпічменту президента Джозефа Байдена. Відповідне розпорядження надав спікер Палати представників США, республіканець Кевін Маккарті. Він заявив, що його рішення доручити комітету Палати представників розпочати офіційне розслідування щодо імпічменту було прийняте нелегко. Утім він назвав це "логічним кроком". Маккарті додав, що нібито є підтвердження того, що родина Байдена і партнери отримали "через підставні компанії" майже 20 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.09.2023 20:17