Фото: соцмережа Х Джо Байдена

Байден сьогодні оголосить виділення нових коштів на допомогу Україні: Reuters назвав суму

У середу, 6 грудня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосить про виділення фінансування на додаткову допомогу Україні. Йдеться про 175 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Reuters. За даними неназваного американського чиновника, президент США оголосить про виділення 175 мільйонів доларів на додаткову допомогу Україні. Це станеться під час сьогоднішнього виступу в Конгресі.

Також за інформацією співрозмовника Reuters, Байден закликатиме Конгрес ухвалити його запит на фінансування національної безпеки, який містить понад 60 мільярдів доларів на допомогу Україні.

Нагадаємо, сенатори Демократичної партії представили новий оборонний пакет на суму близько 111 мільярда доларів, який передбачає допомогу Україні та Ізраїлю, а також фінансування заходів, спрямованих на захист південного кордону Сполучених Штатів Америки.

Раніше повідомлялось, що у міністерства оборони Сполучених Штатів Америки залишилося менш як шість мільярдів доларів на військову допомогу Україні.

Варто відзначити, що Україна продовжує активно працювати з американськими партнерами щодо виділення допомоги. Делегація у складі голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, міністра оборони Рустема Умєрова, керівника офісу президента Андрія Єрмака та посла України у США Оксани Маркарової зустрілася зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 20:14