Фото: Twitter Джо Байдена

Байден заінтригував новою заявою про ракети ATACMS для України

Президент США Джо Байден зробив нову заяву про можливу передачу Україні дальнобійних ракет ATACMS. Це питання все ще актуальне і обговорюється.

Про це він повідомив у коментарі журналісту Алексу Рофоглу.

Байден не підтвердив, але й не спростував наміру передати дальнобійні ракети ЗСУ. На питання про те, чи не час передати Україні ATACMS, президент США відповів, що "це все ще у грі". Ймовірно, питання все ще актуальне і обговорюється.

Також Байден зазначив, що посилення ударів Росії ракетами та дронами по Києву не стало несподіванкою.

"Тому ми маємо продовжувати давати Україні все, що їй потрібно", — сказав Байден.

 

Що відомо про ATACMS

ATACMS — американський оперативно-тактичний ракетний комплекс з балістичною ракетою. Для запуску ракет призначені пускові установки M142 HIMARS, M270 MLRS та MARS II. Різні модифікації ATACMS мають дальність від 165 до 310 км. Поки що Україна отримувала до HIMARS снаряди, які б'ють на 70-80 км. ЗСУ використовують HIMARS для ударів по складах, штабах та інших цілях у тилу росіян.

Нагадаємо, представники Конгресу США у черговий раз звернулися до лідера країни Джозефа Байдена із закликом надати Україні балістичні ракети ATACMS. Вони можуть бути випущені із реактивних систем залпового вогню, наданих українським військовим раніше.

Раніше повідомлялось, що США не планують надсилати до України ракет великого радіуса дії. Там вважають, що ця проблема може бути розвʼязана завдяки запланованій поставці з Великої Британії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.05.2023 10:59