Фото: Twitter Джо Байдена

Байден зробив нову заяву про дефолт в США

Президент США Джо Байден досягнув принципової домовленості з Конгресом щодо підвищення ліміту держборгу. Це дозволить країні нівелювати загрозу дефолту.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому. 

Зазначається, що Байден і спікер Палати представників Конгресу Кевін Маккарті досягли попередньої домовленості про припинення дії стелі державного боргу в 31,4 трильйона доларів. Угода має запобігти економічно дестабілізуючому дефолту, якщо її підтримає Конгрес.

"Спікер Маккарті та я досягли бюджетної угоди. Ця угода — добра звістка для американського народу, тому що вона дозволяє уникнути того, що могло б стати катастрофічним дефолтом і призвело б до економічної рецесії зі спустошенням пенсійних заощаджень і втратою мільйонів робочих місць", — зазначив Байден.

Відомо, що угода передбачає призупинення ліміту боргу до січня 2025 року. Також там йдеться про обмеження витрат у бюджетах на 2024 та 2025 роки, повернення невикористаних коштів від COVID-19, прискорення процесу отримання дозволів на деякі енергетичні проекти та включає деякі додаткові вимоги щодо роботи для програм продовольчої допомоги для бідних американців.

Нагадаємо, Міністерство фінансів Сполучених штатів Америки встановило крайній термін для підвищення ліміту державного боргу на 5 червня. Уряд США оголосить дефолт, якщо Конгрес не підвищить межу держборгу до 31,4 трильйона доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 28.05.2023 14:33