Фото: Вікіпедія

Байден зробив заяву про постачання ATACMS Україні

Україна просила Сполучені Штати Америки надати їй далекобійні ракети ATACMS. Президент США Джо Байден натякнув, що виконав це прохання.

Про це він заявив під час своєї промови.

У президента Байдена запитали, чи обіцяв він Зеленському передати ракети ATACMS для України. У відповідь Байден сказав, що він говорив із Зеленським, і все, про що він просив, "США виконали".

Що відомо про ATACMS

Ракета ATACMS (Army TACtical Missile System) може досягати цілей на відстані в 300 км від місця запуску. Це дає можливість вражати як точкові, так і важливі цілі на великій площі точним вогнем. Для запуску ракети використовують модернізовану пускову установку M270 MLRS (дві ракети) або HIMARS (одна ракета). HIMARS мобільніший, тому його вогневі можливості менше, ніж у тяжчій гусеничній М270.

Ракети ATACMS

Ракети ATACMS. Фото: "Мілітарний"

Ракети призначені для ураження точкових цілей противника. Це можуть бути командні пункти, пускові установки ракет, об’єкти ППО, вузли зв’язку, склади боєприпасів тощо. Крім того, ATACMS може працювати в будь-яких погодних умовах та у будь-який час доби. Ракети можуть вражати цілі противника на усіх окупованих територіях — у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській областях. Крім того, дальність ракети покриває Крим та Керченський міст.

Нагадаємо, 21 вересня президенти України і США зустрілися у Нью-Йорку, де проходила Генасамблея ООН. Опісля зустрічі медіа писали про те, що Байден пообіцяв Зеленському надати невелику кількість ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2023 21:41