Фото: Вікіпедія

У США хочуть виділити десятки мільйонів на ракети ATACMS для України

У Конгресі США пропонують виділити Україні 80 мільйонів доларів на постачання далекобійних ракет ATACMS. Ця пропозиція є в проекті закону про потреби національної оборони США на 2024 фінансовий рік.

Про це пише Defense News.

Кошти на закупівлю ракет можуть виділити в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), яка передбачає купівлю озброєнь для ЗСУ в американських виробників чи країн-партнерів. 21 червня у Конгресі відбудуться слухання щодо цього законопроекту. Середня вартість ракети ATACMS у 2022 році становила приблизно мільйон доларів.

Що відомо про ATACMS

ATACMS — американський оперативно-тактичний ракетний комплекс з балістичною ракетою. Для запуску ракет призначені пускові установки M142 HIMARS, M270 MLRS та MARS II. Різні модифікації ATACMS мають дальність від 165 до 310 км. Поки що Україна отримувала до HIMARS снаряди, які б'ють на 70-80 км. ЗСУ використовують HIMARS для ударів по складах, штабах та інших цілях у тилу росіян.

Нагадаємо, представники Конгресу США у черговий раз звернулися до лідера країни Джозефа Байдена із закликом надати Україні балістичні ракети ATACMS. Вони можуть бути випущені із реактивних систем залпового вогню, наданих українським військовим раніше.

Раніше повідомлялось, що США не планують надсилати до України ракет великого радіуса дії. Там вважають, що ця проблема може бути розвʼязана завдяки запланованій поставці з Великої Британії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.06.2023 21:23