Фото: Офіс президента

Байден зустрінеться з лідерами Конгресу для прискорення допомогти Україні

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у вівторок, 27 лютого, зустрінеться з лідерами Конгресу, щоб прискорити виділення допомоги для України. На зустрічі буде присутнім і спікер Палати представників Майк Джонсон.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Президент обговорить терміновість ухвалення двопартійного доповнення з національної безпеки та збереження відкритості уряду", — йдеться у графіку Білого дому.

Водночас представник одного з лідерів Конгресу уточнив, що на заході також будуть присутні: лідер більшості у Сенаті Чак Шумер, лідер меншості у Сенаті Мітч Макконнелл та лідер меншості у Палаті представників Хакім Джефріс.

"Ми повинні розблокувати ці кошти", — заявив раніше радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван.

Нагадаємо, голова Комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол заявив, що Палата представників США, ймовірно, не зможе проголосувати за пакет допомоги Україні раніше за середину березня. Хоча більшість голосів за цей законопроект там нібито є.

Також 18 лютого Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Під час бесіди він звинуватив Конгрес у бездіяльності, через що відбувся вихід Збройних сил України з Авдіївки.

25 лютого Володимир Зеленський висловив сподівання, що Конгрес Сполучених Штатів Америки погодить виділення військової допомоги для України. Він наголосив, що американська влада знає про усі сигнали Києва щодо цього питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.02.2024 07:02