Володимир Зеленський. Скріншот із відео

Які шанси схвалення Конгресом США допомоги Україні: прогноз Зеленського

Президент Володимир Зеленський сподівається, що Конгрес Сполучених Штатів Америки погодить виділення військової допомоги для України. Американська влада знає про усі сигнали Києва щодо цього питання.

Таку заяву зробив лідер України під час форуму "Україна. Рік 2024".  

"Надія на Конгрес є, я впевнений, що буде позитив. Інакше я тоді зовсім не розумію, в якому ми з вами світі починаємо жити. Точно в іншому. Тому ми розраховуємо на підтримку Конгресу", — сказав глава держави.

Зеленський повідомив, що зустрічався із сенаторами та обома партіями. 

"І всі сигнали в різних форматах знає президент, влада й опозиція. Вони знають, що нам потрібна допомога впродовж місяця. Це наш запит. Щодо ППО — вони також знають наш запит, нам потрібно більше", — додав президент України.

Як відомо, минулого року президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, а також охорону американського кордону. Республіканці ж вимагали жорсткіших заходів щодо охорони кордонів і тому не підтримали ініціативу. Таким чином допомога Україні стала залежною від позиції членів Республіканської партії.

Нагадаємо, голова Комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол заявив, що Палата представників США, ймовірно, не зможе проголосувати за пакет допомоги Україні раніше за середину березня. Хоча більшість голосів за цей законопроект там нібито є.

Також 18 лютого Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Під час бесіди він звинуватив Конгрес у бездіяльності, через що відбувся вихід Збройних сил України з Авдіївки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.02.2024 19:02