Фото: Джо Байден / скріншот

Байден звернувся до Конгресу США: він закликав запобігти окупації України

У середу, 6 грудня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден звернувся з промовою до Конгресу. Він закликав захистити свободу і зробити так, щоб російський диктатор Володимир Путін не захопив Україну.

Таку заяву Байден зробив у своєму виступі.

"Я б хотів говорити сьогодні про допомогу. Конгрес мусить затвердити додаткове фінансування для України. Мене шокує, що ми дійшли до цього часу і республіканці в конгресі не бажають це затверджувати. Потрібно притягнути Путіна до відповідальності", — заявив лідер США.

Він наголосив, що вже майже два роки величний народ України захищається від амбіцій Путіна домінувати. 

"США мусять пишатись тим, що ми допомагаємо Україні досягти успіху і надаємо зброю та боєприпаси", — сказав Байден.

За словами президента США, він зустрічався з лідерами "Великої сімки", вони обговорили, що готові підтримувати Україну й надалі.

Нагадаємо, сенатори Демократичної партії представили новий оборонний пакет на суму близько 111 мільярда доларів, який передбачає допомогу Україні та Ізраїлю, а також фінансування заходів, спрямованих на захист південного кордону Сполучених Штатів Америки.

Раніше повідомлялось, що у міністерства оборони Сполучених Штатів Америки залишилося менш як шість мільярдів доларів на військову допомогу Україні.

Варто відзначити, що Україна продовжує активно працювати з американськими партнерами щодо виділення допомоги. Делегація у складі голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, міністра оборони Рустема Умєрова, керівника офісу президента Андрія Єрмака та посла України у США Оксани Маркарової зустрілася зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів.

За даними ЗМІ, Джо Байден 6 грудня оголосить про виділення фінансування на додаткову допомогу Україні. Йдеться про 175 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 20:42