Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Байдену кілька днів не повідомляли про госпіталізацію Остіна, — CNN

Міністра оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна ушпиталили до лікарні, де він провів уже кілька днів. Втім, інформацію про це впродовж чотирьох днів приховували навіть від президента Джо Байдена.

Про це пише CNN.

Глава Пентагона Ллойд Остін потрапив до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда увечері 1 січня через ускладнення після планової медичної процедури. Однак радник з національної безпеки Джейк Салліван повідомив президента США Джо Байдена щодо госпіталізації Остіна лише вдень 4 січня.

"Пентагон оголосив про госпіталізацію в п'ятницю. Остін опублікував свою першу заяву в суботу, через п’ять днів після госпіталізації", йдеться в повідомленні CNN.

Високопоставлені посадовці адміністрації заявили, що вони були шоковані, дізнавшись про госпіталізацію Остіна та затримку в інформуванні Білого дому.

Законодавці з комітету у справах Збройних сил Палати представників конгресу США 7 січня заявили, що голова Пентагону Ллойд Остін має пояснити, чому в американському Міноборони вчасно не повідомили про його госпіталізацію.

З такою заявою виступили конгресмени США Майк Роджерс, республіканець від штату Алабама, та Адам Сміт, демократ від штату Вашингтон, а також голова комітету Збройних сил. Відповідний документ було опубліковано на сайті Комітету.

"Ми бажаємо міністру Остіну якнайшвидшого одужання, водночас ми стурбовані тим, як було оприлюднено розкриття інформації про його стан. Декілька питань залишаються без відповіді, у тому числі про те, яку медичну процедуру він проходив і які ускладнення з нею пов'язані, який стан здоров'я Остіна, як і коли було здійснено делегування його обов'язків, а також яка причина затримки повідомлення президента [США Джо Байдена] і Конгресу", йдеться у тексті.

Зазначається, що Байден і Остін розмовляли в суботу ввечері 6 січня. Представник Білого дому назвав дзвінок "теплою розмовою" і додав, що "президент повністю довіряє міністру Остіну і з нетерпінням чекає його повернення в Пентагон".

Нагадаємо, напередодні Нового року міністр оборони України Рустем Умєров провів телефонну розмову з очільником Пентагона Ллойдом Остіном. Вони домовилися про продовження двосторонніх контактів на регулярній основі. До того ж сторони обговорили загрози ракетно-повітряних атак з боку Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.01.2024 10:30