Фото: сайт УЄФА

"Барселона" приймає "Шахтар": що відомо про матч Ліги чемпіонів

У середу, 25 жовтня, відбудеться поєдинок третього туру групового етапу Ліги чемпіонів між донецьким "Шахтарем" та "Барселоною". Матч пройде у Барселоні на "Естаді Олімпік Луїс Кумпаньш".

"Шахтар" зіграє проти іменитих каталонців під керівництвом нового головного тренера — Маріно Пушича. Боснійський наставник замінив у команді нідерландця Патріка ван Леувена, який був відправлений у відставку після 12 матчів.

"Барселона — "Шахтар": ситуація в групі

У першому турі групового раунду "Шахтар" у Гамбурзі поступився "Порту" з рахунком 1:3. У другому турі донецький клуб у гостях переміг бельгійський "Антверпен" 3:2, поступаючись після першого тайму 0:2. 

"Шахтар" здобув три очки та посідає у квартеті "H" третю позицію. Лідирує з шістьма балами "Барселона". "Порту" розташувався на третій сходинці з трьома очками в активі та випереджає чемпіонів України за додатковими показниками. "Антверпен" не набрав жодного пункту та йде четвертим.

Скріншот сайт УЄФА

Статистика протистоянь

Сьогоднішня зустріч стане десятим очним протистоянням "Шахтрая" та "Барселони". З відчутною перевагою ведуть каталонці: у їхньому активі шість перемог. Ще одна гра завершилася нічийним результатом. "Шахтар" перемагав всього два рази. Різниця забитих та пропущених м'ячів — 18:8 на користь іспанського гранда.

Фаворит матчу

"Барселона" вважається явними фаворитами зустрічі. Коефіцієнт на перемогу каталонської команди — 1.24. Перемога "Шахтаря" оцінюється за 13.50. На нічию можна поставити з коефіцієнтом 7.90.

Варто відзначити, що коефіцієнт на те, що донецький клуб заб'є як мінімум один м'яч, становить 1.80.

Втрати "Барселони"

Напередодні зустрічі із "Шахтарем" каталонці мають багато кадрових втрат. Господарям поля не допоможуть Левандовскі, Кунде, Педрі, де Йонг, Гаві, Рафінья та Серхіо Роберто.

Цікаво, що у списку на матч 17-річного вундеркінда Марка Гую, який став героєм поєдинку з Атлетіком Більбао (1:0). Крім нього, Хаві залучив ще низку гравців з молодіжної та юнацької команди.

Хто транслюватиме матч

Початок поєдинку Ліги чемпіонів о 19:45 за київським часом. У прямому ефірі матч можна буде подивитися за допомогою відеосервісу MEGOGO.

Нагадаємо, донецький "Шахтар" розірвав контракт з колишнім гравцем команди U-19 Олександром Роспутьком. Раніше футболіст покинув розташування клубу та переїхав до Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.10.2023 14:59