Фото: ВРУ

Без ПДВ і мита: парламент спростив імпорт радіолокаційних комплексів для ЗСУ

У середу, 20 грудня, Верховна Рада України ухвалила закони, який передбачають звільнення від мита та податку на додану вартість (ПДВ) ввезення радіолокаційних комплексів для військових. Це спростить їхній імпорт.

Про це повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк.

"Парламент підтримав одразу за основу та в цілому законопроект №10341 та №10342 щодо звільнення від ПДВ та мита ввезення в Україну РЕБів, радіолокаційних комплексів та пластин для бронежилетів для армії", — написав він у своєму Telegram-каналі.

Вказано, що за документи проголосували 323 народних депутати.

Ці закони передбачають звільнення на період воєнного часу від ПДВ радіолокаційних приладів, важливих для оборонних структур. Оподаткування не застосовуватиметься до товарів, які отримують правоохоронні органи, Міністерство оборони, ЗСУ, Сили безпеки та оборони. Також ПДВ буде скасовано на полімерні листи, які використовуються для виробництва бронежилетів і захисних екранів, та фурнітуру до них.

Автором документа є парламентар від "Слуги народу" Данило Гетманцев. У своєму Telegram-каналі він подякував колегам за підтримку.

"ВР підтримала мої законопроекти про звільнення від оподаткування радіолокаційних приладів та пластин для бронежилетів. Ці зміни вкрай необхідні для нашої перемоги. Дякую за підтримку!!!" — заявив він.

Нагадаємо, 17 листопада президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №10037. Він передбачає перенаправлення військового податку з доходу фізичних осіб (ПДФО) із місцевих бюджетів до державного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.12.2023 16:38