Фото: chas.news

Без ТЦК і ВЛК: у "Дії" запустили рекрутинг до "Армії дронів"

У застосунку "Дія" запустили рекрутинг до "Армії дронів". Щоб мобілізуватися, військовозобов'язаним не потрібно йти до територіального центру комплектування та проходити військово-лікарську комісію.

Таку заяву зробив віце-прем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Вступайте до найефективніших підрозділів БпЛА через "Дію" — запустили рекрутинг до "Армії дронів", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

Федоров зазначив, що долучитися до підрозділів БпЛА можна без відвідування ТЦК. Потрібно лише подати заяву, пройти співбесіду та підписати контракт.

"Після подання заяви потрапите тільки в той підрозділ, який обрали. Жодного "розподілу" та мобілізації через ТЦК, все вирішуєте ви і на базову військову підготовку йдете з вже підписаним контрактом. Придатність до служби також підтверджуєте самостійно ще на етапі подання заяви, тому проходити ВЛК не потрібно", — наголосив міністр.

До того ж в "Дії" можна обрати топові військові частини, які спеціалізуються на безпілотниках, та показують найкращі результати по ураженнях.

Як працює вступ до "Армії дронів"

Рекрутинг у "Дії" нагадує пошук роботи на сайті з вакансіями. Необхідно виконати декілька простих кроків:

  1. У застосунку "Дія" за фільтрами обрати бригаду або підрозділ та надіслати одну чи декілька заяв.
  2. Обрати напрям, пов’язаний з БпЛА, — від оператора будь-якого дрона до інженера.
  3. Рекрутер відправить запрошення на співбесіду.
  4. Підписання контракту з підрозділом. 

"Для сильних підрозділів, які будують власний рекрутинг, послуга в "Дії" — крута можливість ефективно й швидко "забронювати" бійця і провести його до себе через "Дію" без ТЦК і ВЛК", — зазначив Федоров.

Міністр додав, що "мотивовані бійці повинні стати основою війська, тому в межах "Армії дронів" сформували та укомплектували сотні ударних рот, а також навчили десятки тисяч операторів, які працюють за новою доктриною та щотижня уражають сотні одиниць ворожої техніки".

Нагадаємо, напередодні Міноборони інформувало, що в Україні сертифікували першу школу, де навчатимуть операторів безпілотників. Знання військових підтверджуватимуть офіційним документом. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 15:05