Фото: соцмережі / ілюстративне

Безпілотники атакували американську військову базу в Сирії: реакція Пентагона

У Пентагоні підтвердили інформацію про атаку бойовиками американської військової бази у Сирії ударними безпілотниками. Йдеться про обстріл, який відбувся ще вдень 23 жовтня за київським часом.

Про це під час брифінгу заявив представник Пентагона генерал Патрік Райдер.

"Я можу підтвердити, що була спроба атаки безпілотника на Ет-Танф (американська військова база, — ред.) у Сирії. Збито два ударні дрони. Серед американських військовослужбовців поранених немає", — сказав він.

Варто відзначити, що невдовзі бойовики угрупування "Ісламський рух Іраку", яке підтримує Іран, заявили про атаки ще на дві американські бази в Сирії, але офіційних підтверджень цієї інформації немає. Тим часом у соцмережах з'явились фото нібито повторної атаки на військові бази США.

Фото: соцмережі

Водночас пропагандистські ресурси Кремля стверджують, що президент США Джо Байден нібито був змушений "раптово перервати" свій виступ через нові атаки.

Раніше повідомлялось, що корабель Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки USS Carney перехопив ракети. Їх могли випустити єменські бойовики.

Нагадаємо, військові США запобігли атаці на свої сили в Іраку рано вранці 18 жовтня. Американці перехопили два безпілотники до того, як вони встигли завдати удару. Вашингтон перебуває в підвищеній готовності до діяльності груп, які підтримує Іран, на тлі напруженості, що зростає в регіоні через війну між Ізраїлем і ХАМАС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.10.2023 06:33