Тайсон Ф'юрі й Олександр Усик. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Бій чемпіонів Усика та Ф’юрі перенесли на нову дату, — ЗМІ

Поєдинок між чемпіоном WBA, WBO, IBO й IBF у надважкій вазі Олександром Усиком і володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі пройде у лютому. Попередня його дата — 23 грудня.

Про це повідомив у мережі X (колишній Twitter) відомий боксерський інсайдер із телеканалу ESPN Майк Коппінджер.

Бій за звання абсолютного чемпіона має відбутися в Ер-Ріяді. Наприкінці вересня боксери підписали контракт на бій, який, як планувалося, мав відбутися 23 грудня.

Раніше, 28 жовтня, Ф’юрі переміг Нганну, але побував у нокдауні й отримав два розсічення. Команда українця наполягала на проведенні бою в грудні, команда Тайсона казала, що поєдинок має відбутися на початку наступного року. Сам Усик розповідав, що не погодиться на можливу пропозицію про відтермінування бою. У контракті також є пункт про обов’язковий реванш.

"У нас є дата в контракті, але гаразд, ми розумні люди. Якщо він справді травмований і не здатний битися — це може статися з будь-яким бійцем", — зазначав промоутер Усика Олександр Красюк ще до того, як з’явилася інформація про перенесення.

За його словами, це потрібно робити правильно, тому якщо Ф’юрі насправді травмований, то існує якась медична процедура, що підтверджує його травму.

"Тоді, мабуть, це нормально. Якщо вони просто не хочуть битися з Усиком, тому що він слабкий, і вони не хочуть ризикувати, то мені це здається нерозумним, бо знаєте чому? Яка різниця між поразкою від Усика 23 грудня, 17 січня чи, скажімо, 13 лютого. Суттєвої різниці немає. Що швидше, то краще", — наголосив Красюк.

Нагадаємо, що британський суперважковаговик Тайсон Ф'юрі, який володіє поясом WBC, раніше розповідав, коли може відбутися його бій з володарем титулів WBA, WBO, IBO й IBF Олександром Усиком. Він поклав усю відповідальність на організаторів поєдинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.11.2023 12:50