Тайсон Ф'юрі й Олександр Усик. Фото зі соцмереж

Бій Усик — Ф'юрі: букмекери визначили фаворита

Букмекери вважають фаворитом майбутнього поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі володар титулу за версією WBC Тайсон Ф'юрі. На його перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1,43.

Про це свідчать котирування букмекерських контор й ставки на Усик — Ф'юрі. Згідно з ними, виграш чемпіона світу за версіями WBO, WBA, IBO й IBF Олександра Усика оцінюють у 2,95. Нічия, як найменш вірогідний результат у боксі, має коефіцієнт 21,00.

На думку букмекерів, найімовірнішим результатом бою є перемога британця за очками — 2,00. Успіх Ф'юрі нокаутом оцінюється коефіцієнтом 4,50. Перемога Усика суддівським рішенням — 3,80. Достроковий тріумф українського боксера — 7,50.

Наприкінці вересня стало відомо, що Усик і Ф’юрі підписали контракт на бій. Довгоочікуваний об'єднавчий поєдинок відбудеться у Саудівській Аравії. Дата його проведення наразі невідома.

За словами промоутера "Циганського короля" Френка Воррена, офіційно її планують оголосити після виставкового бою Ф'юрі проти колишнього чемпіона UFC Френсіса Нганну, який відбудеться 28 жовтня у Саудівській Аравії. Журналісти дізналися, що українець і британець можуть зійтися в ринзі 23 грудня 2023-го або в січні 2024 року.

Переможець бою Усик – Ф'юрі назавжди впише своє ім'я до історії боксу, адже стане першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті. Останнім "абсолютом" був легендарний британець Леннокс Льюїс, який 1999 року в об'єднавчому поєдинку переміг американця Евандера Голіфілда. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF.

Пояс WBO визнали рівноцінним 2007 року, тому переможець бою між Усиком і Ф'юрі стане першим в історії абсолютним чемпіоном світу з боксу в надважкій вазі з чотирма головними титулами.

Нагадаємо, що колишній тренер Ентоні Джошуа Роберт Гарсія спрогнозував результат бою Олександра Усика з Тайсоном Ф'юрі, на який спортсмени 29 вересня підписали контракт. На думку американського фахівця, Усик створить проблеми британцю, однак у переможці не вийде,

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 10.10.2023 01:51