Фото ілюстративне. Джерело: міністерство оборони Республіки Білорусь

Білорусь перекинула щонайменше тисячу військових до кордону з Україною, — "Гаюн"

Білорусь перекинула щонайменше тисячу своїх військових у Гомельську область, яка межує з Україною. Це сталося після початку операції в Курській області Росії.

Про це повідомила моніторингова група "Беларуски Гаюн".

"Починаючи з 10 серпня, ЗС РБ та ВПС РБ почали перекидатися до Гомельської області, що межує з Україною", — йдеться у повідомленні.

За інформацією "Беларускі Гаюн", причиною перекидання військ на Південь є ситуація в Україні та Курській області Російської Федерації.  Станом на сьогодні у південному напрямку сконцентровано угруповання чисельністю не менше ніж 1000 осіб.

Також останнім часом на Гомельщину було направлено кілька гелікоптерів, штурмовиків та низку підрозділів з БТРами, танками та ЗРК С-300ПС.

Мапа: "Беларуски Гаюн"

Мапа: "Беларуски Гаюн"

Варто зазначити, що раніше білоруський диктатор Олександр Лукашенко віддав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках. Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, зокрема реактивні системи Полонез і комплекси Іскандер, отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони.

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко 22 серпня заявив, що Збройні сили Україні повністю контролюють кордон з Республіко Білорусь. Зокрема, провокацій з боку сусідньої держави не зафіксовано, проте загроза залишається актуальною через вплив Москви на Мінськ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2024 19:45