Андрій Демченко. Джерело: ДПСУ

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю: чи зафіксовано рух техніки й військ

Збройні сили Україні повністю контролюють кордон з Республікою Білорусь. Зокрема, провокацій з боку сусідньої держави не зафіксовано, проте загроза залишається актуальною через вплив Москви на Мінськ.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Треба розуміти, що наші розвідники постійно спостерігають за тим, що відбувається на території Білорусі, щоб оперативно реагувати на можливі загрози. Загалом, цей напрямок залишається загрозливим, оскільки Білорусь продовжує бути під впливом Росії, яка може тиснути на Мінськ для більш масштабної участі у війні проти України", — наголосив він.

Демченко зауважив, що наразі в ДПСУ не фіксують руху білоруської техніки чи військ на лінії кордону, проте прикордонники не виключають, що Мінськ може утримувати свої сили ближче до кордону на вимогу Кремля. За його словами, на кордоні постійно проводиться моніторинг ситуації задля того, щоб вчасно реагувати на потенційні виклики.

Нагадаємо, минулого тижня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову закликав до переговорів між Росією і Україною. Він заявив, що нашу державу вже буцімто "денацифіковано", і тепер можна починати діалог.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 15:39