Фото: Міноборони Білорусі

Білорусь привела у бойову готовність танки та військових: у ДПСУ відзвітували про ситуацію на кордоні

У неділю, 11 серпня, Міністерство оборони Білорусі заявило про приведення механізованих підрозділів у готовність до виконання завдань. 

Таку заяву оприлюднила прес-служба оборонного відомства РБ.

"Військовослужбовці завантажують військову техніку на залізничний транспорт і починають комбінований марш до призначених районів", — йдеться в повідомленні відомства.

Попередньо, білоруська техніка направиться у Гомельську і Мозирську область, які межують з Україною.

Зауважимо, раніше білоруський диктатор Олександр Лукашенко віддав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках. Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, зокрема реактивні системи Полонез і комплекси Іскандер, отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони".

Реакція ДПСУ

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі виданню LIGA.net заявив, що наразі переміщення білоруської техніки поряд з українським кордоном не фіксується. 

"Обстановка по кордону залишається без змін", — сказав він.

Нагадаємо, 10 серпня самопроголошений лідер Білорусі заявив, що Україна вночі 10 серпня нібито порушила повітряний простір РБ. Він також запевняє, що над Білоруссю збили "кілька цілей" і це були безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2024 11:43