Фото ілюстративне зі соцмереж

Білорусь розгортає військове містечко поблизу кордону з Україною (фото)

Білоруське міністерство оборони будує нове військове містечко неподалік кордону з Україною. За попередніми даними, воно розташовуватиметься у Гомельському районі. 

Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода". За даними видання, будівництво мало розпочатися у 2023 році, а завершитися у 2027 році. Перша черга будівництва має бути здана в березні 2024 року.

Варто відзначити, що у травні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив про створення в збройних силах "Південного оперативного командування", з чим журналісти й пов’язують будівництво нового військового об’єкта.

Фото: "Радіо Свобода"

Де розмістять військовий об'єкт

Точне місце будівництва військового містечка офіційно не розголошується. Однак джерела видання зафіксували будівництво на території колишнього піонерського табору "Чайка" в Гомельському районі. Це приблизно посередині між обласним центром Гомелем і районним центром Річиця. Звідси асфальтована дорога веде до кордону з Україною. До прикордонного переходу в Новій Гуті — близько 40 кілометрів.

Нагадаємо, що очільник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко повідомляв, що Україна продовжує зводити інженерні загородження на кордоні з республікою Білорусь. Прикордонники перебувають на варті цілодобово та повністю контролюють ситуацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 22:57