Фото: росЗМІ

"Почнемо з того, на чому закінчили у Стамбулі": Лукашенко знову пропонує Україні перемовини з РФ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову закликав до переговорів між Росією і Україною. Він заявив, що нашу державу вже буцімто "денацифіковано" і тепер можна починати діалог.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю телеканалу "Росія".

"Ви кажете іноді про нациків. Нема там уже цих нациків. Денацифіковано Україну. Але є кілька оскаженілих нациків, які там залишилися, але вони вже не в тренді", — наголосили він.

Натомість, на думку Лукашенка, під час перемовин Україні та РФ за точку відліку взяти домовленості у Стамбулі навесні 2022 року. 

"Якщо сісти за стіл переговорів, одразу питання: з чого почати? Він (президент РФ Володимир Путін - ред.) правильно, від землі розумно запропонував — почнімо з того, на чому закінчили у Стамбулі. Розгорнімо цей зошит, де підписалися, фактично парафували перемовники, керівники з вашого боку. Мені Путін його переслав одразу. Так, на землі змінилася ситуація, але з цього можна почати", — сказав білоруський лідер.

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко заявляв, що Білорусь перекинула майже третину свого війська до українського кордону. Це пов'язано з тим, що там начебто перебуває понад 120 тисяч військовослужбовців української армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.08.2024 15:40