Фото: ТАСС

Білорусь передає Росії військову техніку з робочих складів через наступ ЗСУ у Курській області, — ЗМІ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав передати частину військової техніки з бойових підрозділів для збройних сил Російської Федерації. Це пов'язано з дефіцитом резервів Москви на тлі наступу української армії на Курську область.

Про це повідомляють "Белновости" з посиланням на джерела в міністерстві оборони Республіки Білорусь.

За інформацією джерела, це пов'язано із терміновим проханням російської сторони у зв'язку з втратами та нестачею техніки, як у Курській області, так і на інших напрямках. Варто зауважити, що це не перший випадок, коли Олександр Лукашенко передає російській стороні техніку та боєприпаси.

Ще у 2022 році, коли російська "СВО" зіткнулася в Україні із серйозними проблемами, особливо у питанні високих втрат, Росія звернулася до Білорусі з проханням про використання її арсеналів. Протягом 2022 року, за розпорядженням Олександра Лукашенка, російській армії було надано доступ і проводилося вивезення майна з великої кількості білоруських баз.

У 2022 році Росія зіткнулася з проблемою неготовності військово-промислового комплексу, який на той момент не здатний постачати на фронт стільки техніки, скільки вимагали бойові дії. Нині, навіть із запущеним ВПК Росія не справляється, особливо коли відкриваються нові, цілком несподівані напрями фронту.

Але важливо наголосити на тому, що якщо у 2022 році Білорусь передавала боєприпаси й техніку зі складів, то зараз йдеться про передачу зі складу бойових підрозділів. Це може говорити про те, що склади та арсенали Білорусі були спустошені у 2022-му і зараз Олександр Лукашенко може відповісти на запит Москви лише технікою зі складу активних підрозділів.

Раніше білоруський диктатор Олександр Лукашенко наказав посилити угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках, які межують із Київською та Чернігівською областями України.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявляв, що, якщо Російська Федерація впаде у війні проти України, то в цей процес будуть втягнуті всі країни СНД.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 13.08.2024 16:51