Фото: Shutterstock

Білорусь збирає резервістів та починає масштабну перевірку боєготовності: що відомо

Масштабна перевірка боєготовності армії проходить у Білорусі. Наразі там призвано тисячі резервістів. 

Про це повідомляє Telegram-канал "Беларусский гаюн".

За даними моніторингової групи, 11 березня у збройних силах Білорусі розпочалась перевірка боєздатності, яка офіційно є відповіддю на навчання Steadfast Defender 2024і Dragon-24, що проводяться країнами НАТО. Ця перевірка, як зазначає джерело, стала наймасштабнішою серед подібних заходів, проведених останніми роками.

"Основними бригадами, які залучені до цієї перевірки, стали 19-та та 120-та. Для доукомплектування підрозділів проводився і масовий заклик резервістів — всього призвали не менше 6000 резервістів, з якими проводяться заняття з основних предметів бойової підготовки", — йдеться у повідомленні групи "Беларусский гаюн"

Джерело також зазначило, що протягом березня в рамках перевірки боєздатності підрозділи розташовувалися не менше ніж у шести локаціях, серед яких:

  • Поставський рн;
  • Ошмянський рн;
  • полігон "Лепельський";
  • полігон "Доманова";
  • полігон "Осиповичський";
  • населений пункт Заслонове.

Як відомо, Білорусь допомагає Росії у війні проти України. Ще на початку повномасштабного вторгнення російські терористи атакували нашу країну в тому ж числі з території Білорусі. Тоді ж ворог захопив частину Київської, Чернігівської та Сумської областей. Пізніше наші воїни докупували ці регіони. Також росіяни використовували Білорусь для ракетних ударів по нашій країні.

Нагадаємо, що 2 квітня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна активно готується до війни.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Іллі Євлаша, українська армія готова до відбиття ракетних атак з боку Білорусі, якщо сусідня країна розпочне акт агресії. На початку повномасштабного вторгнення Мінськ вже надав Росії плацдарм для війни з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.04.2024 18:57