Більше 60 відсотків українських підлітків можуть виявитися в руках торговців людьми

23 КВІТНЯ 2019 10:45

Серед жертв торговців «живим товаром» - багато дітей і молодих людей. Саме вони в силу своєї довірливості є легкою здобиччю для злочинців. В ході недавнього опитування, проведеного під егідою ООН, було встановлено, що близько 66 відсотків українських підлітків і молодих людей у ​​віці від 13 до 20 років готові погодитися на ті чи інші пропозиції, в результаті якого вони можуть стати жертвою торгівлі людьми, повідомляє UN.

Автори нового дослідження уточнюють, що мова йде про підлітків і молодих людей з уразливих категорій населення - з неблагополучних сімей, з числа тих, хто ніде не вчиться і не працює тощо.

Торгівля людьми процвітає в усіх країнах і в самих різних формах. Сотні тисяч людей, у всьому світі стають жертвами торговців контрабандистів. Їх продають з метою сексуальної чи трудової експлуатації, для участі в злочинній діяльності, для жебракування або навіть з метою торгівлі органами.

Злочинці експлуатують самих довірливих і беззахисних: дітей і підлітків. Згідно з доповіддю ООН, діти складають 30 відсотків усіх постраждалих від рук торговців «живим товаром».

24 квітня в Києві відбудеться презентація результатів дослідження щодо небезпек, з якими можуть зіткнутися українські молоді люди. Дослідження було проведено під егідою Міжнародної організації з міграції.

Після обговорення його результатів відбудеться презентація гри «Ліза та її друзі подорожують по світу». Ця гра покликана прищепити дітям навички безпечної поведінки в ситуаціях, коли існує ризик опинитися в руках злочинців.

Події, 23.04.2019 10:45