Фото: соцмережі

Біткоїн досяг нового рекордного максимуму: скільки коштує криптовалюта

У понеділок, 11 березня, біткоїн сягнув позначки рекордного максимуму. Вартість популярної криптовалюти перевищила 71 тисячу доларів за монету.

Про це пише Reuters.

Так, у понеділок біткоїн зріс на цілих 4,8% до рекордних 71 677 доларів на європейських торгах, принісши прибуток за рік до 70%. Така тенденція пов'язана із припливом готівки в нові спотові біржові фонди, а також через очікування того, що Федеральний резерв США незабаром скоротить відсоткові ставки.

Згідно з даними LSEG, потоки капіталу в 10 найбільших спотових біржових біткойн-фондів США сповільнилися до двотижневого мінімуму за тиждень до 8 березня, але все одно досягли майже двох мільярдів доларів.

"Біткоїн почав тиждень зі сплеску, потягнувши за собою решту криптовалютного простору вище", — заявив стратег DailyFX Нік Коулі.

За даними Reuters, ефір виріс на 2,1% і наблизився до чотирьох тисяч доларів, що є найвищим показником за останні два роки. Припущення, що американські регулятори можуть схвалити лістинг спотових ефірних ETF в цьому році, призвело до зростання ціни на 75% цьогоріч. 

Пропозиція біткоїна, яка обмежена 21 мільйоном токенів, стане більш обмеженою у квітні, коли відбудеться так званий "халвінг".

Нагадаємо, на початку цього місяця вартість золота встановила новий історичний рекорд. Ціна дорогоцінного металу 5 березня перевищила 2141 долар за тройську унцію. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.03.2024 15:21