Фото: соцмережі

Ціна на золото досягла історичного максимуму

Вартість золота встановила новий історичний рекорд. Ціна дорогоцінного металу перевищила 2141 долар за тройську унцію. 

Про це пише Bloomberg.

Золото досягло історичного максимуму, оскільки купівля фондів у поєднанні зі спекуляціями щодо повороту Федеральної резервної системи, а також геополітичні та фінансові ризики сприяли зростанню дорогоцінного металу.

Ціни на металеві злитки зросли приблизно на 100 доларів (1,3%) за останні п'ять сесій. Так, вартість золота становить 2141,79 долара за унцію. Цей максимум перевищив попередній рекорд, який був встановлений три місяці тому. У грудні 2023 року дорогоцінний метал цінили у 2135,39 долара.

З 29 лютого золото подорожчало на 4%. За словами товарного стратега TD Securities Раяна Маккея, цьому приросту сприяли макрофонди та імпульсні покупки консультантами з торгівлі товарами.

Масштаб цього кроку здивував деяких спостерігачів за ринком, особливо тому, що за цей час не відбулося суттєвих змін в очікуваннях щодо послаблення ФРС чи інших макроекономічних факторів.

Варто зазначити, що зростання золота до нового історичного максимуму відбулося, коли біткоїн також підскочив до рекорду  Хоча є аргументи, що деякі інвестори шукають безпеки в обох активах.

Ріст ціни на золото

Ріст ціни на золото. Інфографіка Bloomberg

Нагадаємо, 4 березня біткоїн сягнув позначки дворічного максимуму. Вартість популярної криптовалюти перевищила 65 доларів за монету. Це найвищий показник з кінця 2021 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.03.2024 20:59