Фото: Ентоні Блінкен. Джерело – Офіс президента України

Блінкен після зустрічі зі Столтенбергом зробив рішучу заяву щодо членства України в НАТО

Двері Північноатлантичного альянсу для України залишаються відчиненими, вона обов’язково стане членом НАТО.

Про це заявив державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен на брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні за підсумками зустрічі.

"Я думаю, що процес, який ми спостерігаємо впродовж рекордно короткого часу — спочатку з Фінляндією, а тепер зі Швецією — демонструє, що двері НАТО відкриті, вони залишаються відкритими, в тому числі для України, яка стане членом НАТО", — сказав глава американської дипломатії.

Блінкен наголосив, що агресія російського президента Володимира Путіна проти України спонукає європейські країни приєднуватися до Альянсу, щоб захистити своїх громадян та власний суверенітет.

Напередодні генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомляв, що в керівників Альянсу є намір запросити Україну стати його повноцінним членом. Він нагадав, що від самого початку НАТО створювали для того, щоби запобігти війнам.

Нагадаємо, декілька днів тому помічник генерального секретаря Північноатлантичного альянсу з політичних питань і політики безпеки Борис Руге заявив, що Україна навряд чи отримає запрошення в НАТО під час саміту у Вашингтоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.01.2024 03:40