Фото: "Мілітарний"

Саміт НАТО у Вашингтоні: помічник Столтенберга оцінив ймовірність запрошення України до Альянсу

Помічник генерального секретаря Північноатлантичного альянсу з політичних питань і політики безпеки Борис Руге заявив, що Україна наврядчи отримає запрошення в НАТО під час саміту у Вашингтоні.

В інтерв'ю LRT посадовець наголосив, що ще зарано говорити про такий крок.

"Немає сумнівів, що Україна рухається до членства в НАТО, але ще рано говорити, чи буде наступний крок, як пропонує президент Зеленський", — сказав Руге.

Помічник Столтенберга зауважив, що це було б логічним. Втім, наразі є сумніви, що наша держава отримає запрошення до НАТО у липні. 

"Я думаю, ми повинні визнати, що в багатьох країнах-членах НАТО тривають дебати, що у 2024 році в країнах-членах НАТО відбудуться вибори. Отже, це частина загальної картини", — наголосив політик. 

Очікується, що саміт НАТО у Вашингтоні відбудеться 9-11 липня 2024 року.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що для того аби стати повноцінним членом Північноатлантичного альянсу Україні потрібно завершити війну з Російською Федерацію. Однак розпочати процедуру вступу до військово-політичного блоку можна було б вже зараз.

Додамо, 17 січня, відбулася перша зустріч Ради Україна — НАТО на рівні керівників оборонних відомств. Проте головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний з невідомих причин не взяв у ній участі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.01.2024 14:04