Єнс Столтенберг. Джерело: Facebook

Генсек НАТО Столтенберг зробив цікаву заяву щодо запрошення України до Альянсу

На певному етапі в керівників НАТО є намір запросити Україну стати повноцінним членом Північноатлантичного альянсу. Цю організацію від початку створювали для того, аби запобігати війнам.

Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі телеканалу Fox News.

Відповідаючи на запитання про можливу конфронтацію між Росією та НАТО в разі просування членства України в Альянсі, Столтенберг назвав "хорошою справою" для Альянсу та для США підтримати Україну.

Генеральний секретар нагадав, що від самого початку НАТО створювали для того, щоби запобігти війнам.

"Я з Норвегії, ми межуємо з Росією. Коли Норвегія стала членом НАТО, то СРСР називав це провокацією. Це не провокація, це право кожної суверенної нації обирати власний шлях. Це право є у Норвегії, воно є у Швеції та Фінляндії, а також в України", — заявив Столтенберг.

Він наголосив, що дуже важливо, щоби російський диктатор Володимир Путін не досягнув бажаного в Україні, тому що це стане заохоченням для інших авторитарних режимів.

"Тому це хороша справа для нас, для США, підтримати Україну, а також на певному етапі запросити їх стати повноцінним членом Альянсу", — підсумував генсек НАТО.

Нагадаємо, декілька днів тому помічник генерального секретаря Північноатлантичного альянсу з політичних питань і політики безпеки Борис Руге заявив, що Україна навряд чи отримає запрошення в НАТО під час саміту у Вашингтоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.01.2024 22:54