Єнс Столтенберг. Джерело: politico

Столтенберг скликає засідання Ради НАТО-Україна у відповідь на масовані атаки РФ: названо дату

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скликає надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів на прохання української сторони після російських повітряних атак. Захід запланований на 10 січня.

Про це йдеться у повідомленні речника НАТО Ділана Вайта, опублікованому у соцмережі Х (Твіттер).

"Генеральний секретар Єнс Столтенберг скликає засідання Ради НАТО-Україна в середу, 10 січня, на рівні послів на прохання України після нещодавніх російських ракетних і безпілотних атак", написав речник.

 надзвичайне засідання нато 10 січня

Скріншот зі сторінки twitter.com/NATOpress/

Нагадаємо, вночі та вранці 2 січня російські окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами. Усього ворог запустив по Україні 99 повітряних цілей, більшість із них, зокрема 72, вдалося збити Силам протиповітряної оборони.

За даними керівниці об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталії Гуменюк, війська країни-агресорки під час цієї атаки здійснювали пуски ракет по території України з Каспійського моря, використовуючи складний маршрут. При цьому система протиповітряної оборони всієї країни працювала в насиченому й інтенсивному режимі.

Президент Володимир Зеленський відреагував на нову масовану атаку ворога та пообіцяв, що цьогоріч влада продовжить роботу "з усіма у світі, хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.01.2024 11:56