Фото: Ентоні Блінкен. Джерело – Офіс президента України

Блінкен пояснив, як у Сполучених Штатах бачать перемогу України у війні з РФ

Сполучені Штати Америки переконані, що російський диктатор Володимир Путін не досяг і вже не досягне своєї мети в Україні, а саме знищення її суверенітету та приєднання держави до свого складу. Водночас успіхом Києва у війні стане успішна Україна, яка все більше інтегрується із Заходом, і державою, яка може стояти на власних ногах у військовому, економічному та демократичному плані.

Таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише сайт Держдепартаменту.

"Згадаймо, з чого ми почали, де ми були — знову ж таки, дуже важливо та легко забувається. У лютому 2022 року, коли росіяни напали на Україну, реальний страх, реальне занепокоєння полягали в тому, що вони досягнуть своєї мети. І згадайте, в чому була мета Путіна: буквально стерти Україну з карти, покласти край її майбутньому як незалежній країні, включити її до великої Росії", — сказав Блінкен.

Посадовець наголосив, що цього не сталося і не станеться через дві речі, а саме: через надзвичайну мужність та стійкість українців, але також і тому, що понад 50 країн об'єдналися — на чолі зі Сполученими Штатами — на підтримку України й на її захист. 

"Так що це вже величезний успіх, тому що, враховуючи, де ми були, і з огляду на те, до чого це могло б привести, куди люди думали, що це приведе, це не призвело до цього і не приведе до цього", — йдеться у заяві Блінкена.

За словами держсекретаря США, коли він дивиться вперед, то потрібно зосередитись на питанні: "що таке успіх".

"І для мене, для нас, я думаю, успіх дуже очевидний. Це Україна, яка є сильною, успішною країною, яка все більше інтегрується із Заходом, і країною, яка може стояти на власних ногах у військовому, економічному, демократичному плані. І ми маємо політику, щоб зробити це — щоб переконатися, що це саме те, що відбувається", — сказав він.

Він наголосив, що критично важливо, щоб Україна розвивала здатність стримувати та захищатись від агресії протягом багатьох років. Як зазначив Блінкен, президент Байден лідирував у тому, щоб змусити понад 30 країн погодитись на переговори щодо двосторонніх угод про безпеку з Україною протягом десятиліття.

"І ці угоди — зараз, я думаю, близько 20 фактично були узгоджені та підписані, зокрема президентом та президентом Зеленським лише кілька тижнів тому в Італії на полях G7 — це довгострокові зобов'язання щодо надання допомоги Україні у розробці сильного стримувального та оборонного потенціалу. Вони також кажуть Володимиру Путіну, що він не може перечекати на Україну, він не може перечекати всіх партнерів України. Водночас Україна розвиває власну оборонно-промислову базу таким чином, щоб вона могла сама себе забезпечувати", — заявив Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що партнери України можуть допомогти країні знизити готовність російського диктатора Володимира Путіна продовжувати вести нескінченну війну з метою її знищення, допомагаючи Києву проводити значні контрнаступальні операції, які звільняють територію та спростовують припущення глави Кремля про те, чого Росія може досягти в Україні силою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2024 06:23