Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Що змусить Путіна завершити війну в Україні: роз'яснення аналітиків

Партнери України можуть допомогти країні знизити готовність російського диктатора Володимира Путіна продовжувати вести нескінченну війну з метою її знищення, допомагаючи Києву проводити значні контрнаступальні операції, які звільняють територію та спростовують припущення глави Кремля про те, чого Росія може досягти в Україні силою. 

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними аналітиків, нинішня теорія перемоги Путіна спирається на здатність Росії пережити та подолати обіцяну Заходом допомогу Україні у сфері безпеки, а також зусилля України щодо мобілізації більшої частини своєї економіки та населення для воєнних дій. Путін і російське військове командування все частіше розглядають збереження ініціативи на всьому театрі військових дій як стратегічний імператив і продовжуватимуть використовувати цю ініціативу, щоб спробувати змусити Україну виділити живу силу та техніку для поточних оборонних операцій та не допустити накопичення Україною особового складу та ресурсів, необхідних Україні для зупинення цієї ініціативи. 

Теорія перемоги Путіна заснована на оцінці того, що Україні не вистачає можливостей звільнити важливу в оперативному відношенні територію — поступовий наступ Росії не матиме оперативного значення, якщо Україна зможе звести нанівець ці досягнення швидше, коли Київ поверне собі ініціативу на полі бою чи на театрі воєнних дій. Таким чином, допомога Заходу у сфері безпеки та зусилля щодо формування українських сил, які дозволяють Україні зупинити цю ініціативу, мають вирішальне значення для зміни розрахунків Путіна, та малоймовірно, що диктатор змінить свою оцінку можливості знищення України без подальших значних поразок Росії. 

Допомога Заходу у сфері безпеки, яка забезпечує українські сили необхідним обладнанням та озброєнням у масштабах, термінах та регулярності, необхідних українським силам для операцій зі звільнення значних ділянок окупованої України, залишається єдиним ймовірним шляхом зменшення нинішніх намагань Путіна до руйнування української державності та ідентичності незалежно від часу та ціни.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не розглядає варіант з територіальними поступками, щоб завершити війну з Російською Федерацією. За його словами, це дозволить Росії зібратися силами перед новою війною.

Як зазначає The New York Times, прибуття західної допомоги полегшило Україні захист своїх позицій, але поки що не мало вирішального ефекту. Водночас окупаційні війська зможуть проводити наступальні операції протягом тривалого часу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.07.2024 06:27