Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Чи готова Україна до територіальних поступок РФ: Зеленський зробив гучну заяву

Україна не розглядає варіант з територіальними поступками, щоб завершити війну з Російською Федерацією. Це дозволить Росії зібратися силами перед новою війною.

Таку заяву під час  виступу перед Національними зборами Франції зробив президент України Володимир Зеленський.

"Чи може Путін виграти війну? Ні, бо ми з вами не маємо права програти. Чи може ця війна згаснути на лініях, які є зараз? Ні, бо жодних ліній для зла не існує, що 80 років тому, що зараз. А якщо хтось сам спробує намалювати тимчасові лінії, це дасть лише паузу перед новою війною. Гітлер долав лінію за лінією, так само це робить сьогодні Путін", — йдеться у заяві українського лідера

Зеленський впевнений, що Україна зможе виграти війну як і союзні війська під час Другої світової війни.

"Чи можемо ми виграти цю битву? Безперечно так. Ми можемо. Україна, а, отже, Європа. Європа, а, отже, Франція. Я впевнений у цьому, так само як Франція. Франція вірила у свободу, коли ще День Д ще не відбувся, але той день висадки, як і день європейської перемоги був неминучий", — резюмував президент України.

Раніше повідомлялось, що Глобальний саміт миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня, може стати підґрунтям для майбутніх переговорів між Україною та країною-агресоркою Росією.

Нагадаємо, 8 травня у межах міжнародних комунікацій президент Володимир Зеленський особисто запросив кожного лідера на перший Саміт миру. Український лідер, зокрема обговорив деталі співпраці заради безпеки народів і всієї Європи.

Додамо, раніше Володимир Зеленський заявляв, що Україна не хоче запрошувати Російську Федерацію на Саміт миру у Швейцарії, щоби країна-агресор не могла зірвати процес. Її залучать вже на наступному етапі через посередників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2024 11:59