Фото: Генштаб ЗСУ

Бої за Бахмут: британська розвідка назвала ключову подію останніх днів

У західних районах міста Бахмут у Донецькій області тривають важкі бойові дії на короткій дистанції. Ключовою подією за останній тиждень стали бої на околицях міста, особливо біля села Хромове.

Про це йдеться у звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії. 

Як зазначають розвідники, Україна прагне зберегти контроль над своїм маршрутом постачання 0506. Проте дії ЗСУ в Бахмуті, ймовірно, ускладнені через багнюку на неґрунтованих коліях.

"Оскільки місто зазнає атаки вже понад 11 місяців, українська оборона Бахмута тепер інтегрована як один з елементів значно глибшої оборонної зони, яка включає місто Часів Яр на заході", — зазначають у Міноборони Британії.


Фото: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо,  командувач східним угрупуванням ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський вважає, що тривала оборона міста Бахмут доцільна з військової точки зору. ЗСУ не дають можливості ворогу збільшувати фронт. Окрім того, ворог має великі втрати, адже українці знищують найпрофесійніші підрозділи, озброєння та військову техніку.

Рашисти у спробах окупувати Бахмут Донецької області використовують так звану "сирійську тактику", тотально знищуючи всю інфраструктуру міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2023 10:25