Фото: Сухопутні війська ЗС України / Facebook

Чому ЗСУ не покидають Бахмут: генерал Сирський пояснив доцільність оборони міста

Бої за місто Бахмут мають важливе значення для Збройних сил України. Тривала оборона міста доцільна з військової точки зору.

Таку заяву зробив командувач східним угрупуванням ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

Військовий пояснив простими словами військову доцільність оборони міста.

"Адже протягом декількох місяців на цьому напрямку ми стримуємо наступ ворога і не даємо йому збільшувати фронт. Окрім того, ми завдаємо ворогу значних втрат — знищуємо їхні найпрофесійніші підрозділи, озброєння та військову техніку", — сказав він.

За словами Сирського, подальше утримання Бахмута має важливе значення для оборони з наступних причин:

  • місто є важливим вузлом оборони, утримання якого забезпечує стійкість оборони угруповання військ в цілому;
  • Бахмут є вдало розміщеною природною фортецею, яка оточена річками та розміщена на пагорбах, що сприяє веденню оборони;
  • також захисту міста сприяє наявність багатоповерхової забудови та розвинена інфраструктура на лівому березі річки Бахмутівка, де ведуть оборону наші війська;
  • бій щодо заволодіння містом є специфічним видом бойових дій, який потребує особливих навичок та створює труднощі для військ, які вели наступ в умовах лісостепу;
  • Бахмут є частиною Костянтинівсько-Краматорської агломерації, утримання якої виключає вихід противника у фланг та тил угруповань наших військ на Лисичанському та Донецькому напрямках.

Нагадаємо, за останні два дні атаки окупаційної армії РФ не досягли жодних територіальних успіхів у районі Бахмута. Водночас Збройні сили України намагаються відкинути ворога від ключової траси на даному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.04.2023 14:47