Фото: Telegram Ганни Маляр

Використовують "сирійську тактику": Маляр розповіла, як рашисти намагаються взяти Бахмут

У спробах окупувати Бахмут Донецької області росіяни використовують так звану "сирійську тактику".

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона зауважила, що наразі рашисти наступають на Мар'їнському, Авдіївському та Бахмутському напрямках. При цьому на Лиманському напрямку окупанти не змогли прорвати оборону українських захисників та їхня активність знизилася. Там тривають обстріли позицій ЗСУ і відбувається перегрупування військ.

Маляр зазначила, що найзапекліші бої зараз відбуваються за Бахмут та Мар'їнку. Росіяни намагаються окупувати ці населені пункти. Зокрема, на Бахмутському напрямку противник хоче витіснити українських захисників з позицій у Бахмутію

"Використовуючи так звану "сирійську тактику" тотальної руйнації будівель і споруди, ворог подекуди просувається за рахунок знищених об'єктів. Разом з тим, наші захисники здійснюють активні штурмові дії і не дають ворогові взяти місто під контроль. Крім того, противник постійно штурмує передмістя Бахмута", — уточнила Маляр.

Вона також зазначила, що на Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни щосили намагаються втримати контроль над зайнятими рубежами та не допустити просування ЗСУ.

Нагадаємо, раніше керівник об'єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напряму також заявив, що росіяни почали переміщувати танкові бригади в район Авдіївки. За його словами, це свідчить про те, що ворог найближчим часом може використати цю техніку, оскільки останні дві доби ворог штурмував позиції без застосування техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2023 20:20