Фото ілюстративне. Джерело: "Новинарня"

Бої за Нью-Йорк: у ЗСУ розповіли про складну ситуацію на Донеччині

Російські окупанти кидають багато сил, аби захопити Нью-Йорк на Донеччині. У збройних силах України не підтверджують і не спростовують бої в самому населеному пункті.

Такий висновок можна зробити з виступу речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назара Волошина в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Я не буду ні спростовувати, ні підтверджувати інформацію міжнародних і неміжнародних експертів, аналітиків. Я скажу, що Сили оборони України ведуть бої й за цей населений пункт", — зазначив він.

За його словами, російські окупанти не припиняють спроб захопити місто, тож проводять як активні штурмові дії, так і обстрілюють цей населений пункт, як й інші, з різних видів озброєння, а також з авіації.

Селище Нью-Йорк розташоване в Торецькій міській територіальній громаді Бахмутського району Донецької області на річці Кривий Торець за 10 кілометрів від Торецька та за 38 кілометрів від Донецька. Воно перебуває за 5 кілометрів від тимчасово окупованої з 2014 року Горлівки. На цьому напрямку росіяни за останню добу атакували 24 рази, здійснивши 200 обстрілів.

За даними карти Deep State на 10 липня ворог продовжує тиск у бік центра Нью-Йорка, також фіксувалося просування біля Юр'ївки. Певний проросійських військ у Нью-Йорку аналітики фіксували й 5 липня.

Карта поблизу Нью-Йорка Донецької області

Джерело: deepstatemap

Нагадаємо, що 4 квітня російські терористи обстріляли селище Нью-Йорк Донецької області. Внаслідок ворожої атаки дві людини загинули, одна була поранена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2024 15:18