Фото: timesofisrael.com

Бойові дії у Секторі Газа: ХАМАС озвучив вимоги Ізраїлю

ХАМАС заявляє, що поінформував посередників, що терористичне угруповання буде дотримуватися своєї початкової позиції щодо досягнення всеосяжного припинення вогню, яке передбачає виведення ізраїльських військ зі Сектора Газа, повернення переміщених палестинців і "справжній" обмін полоненими.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Відповідь бойовиків полягає в тому, що Ізраїль "не відповів на жодну з основних вимог ХАМАС: всеосяжне припинення вогню, виведення військ із Сектору Газа, повернення переміщених осіб та реальний обмін полоненими.

"Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу та його екстремістський уряд несуть повну відповідальність за зрив усіх зусиль з переговорів та перешкоджання досягненню угоди", — йдеться у заяві ХАМАС.

Ізраїль постійно відкидав вимоги ХАМАС про повне виведення військ та постійне припинення вогню, тоді як терористичне угруповання зумовлювала будь-яке подальше звільнення заручників зобов'язанням Ізраїлю покласти край війні. Ізраїль відкинув цю вимогу як марення і наполягав на тому, що його військова кампанія зі знищення військового та управлінського потенціалу ХАМАСу відновиться після того, як буде реалізовано будь-яку угоду про перемир'я із заручниками.

Повідомлення, які циркулюють у єврейських ЗМІ, показали, що Єрусалим пом'якшив свою позицію і може бути готовий звільнити ще сотні палестинських ув'язнених, ніж спочатку було погоджено на початковому етапі угоди.

Заручників утримують у Секторі Газа після різанини, організованої Хамасом 7 жовтня, в ході якої терористи вбили близько 1200 осіб та викрали ще 253 особи, переважно мирних жителів.

Нагадаємо, що в неділю, 17 березня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що військова кампанія проти угруповання ХАМАС у Секторі Газа триватиме. Армія оборони Ізраїлю планує проводити наземну операцію в місті Рафах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.03.2024 06:41