Біньямін Нетаньягу. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ізраїль офіційно заявив про продовження операції в Секторі Газа: яку мету переслідують у Єрусалимі

У неділю, 17 березня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що військова кампанія проти угруповання ХАМАС у Секторі Газа триватиме. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) проводитиме наземну операцію в місті Рафах.

Про це повідомив Reuters.

Очільник ізраїльського уряду під час виступу на засіданні кабінету міністрів наголосив, що переговори про припинення вогню мають відновитися незабаром, а до того часу військова операція триватиме.

"Ми будемо діяти в Рафаху. Це займе декілька тижнів, і це обов’язково відбудеться", — сказав він.

При цьому прем’єр-міністр Ізраїлю не уточнив, чи йдеться про тривалість наступу, чи про анонс його початку.

Крім того, Нетаньягу розкритикував тиск із боку союзників, які закликають відмовитися від вторгнення в місто Рафах. Воно є великим палестинським анклавом.

"Невже ваша пам’ять така коротка? Невже ви так швидко забули 7 жовтня, найжахливішу різанину євреїв із часів Голокосту? Невже ви так швидко позбавляєте Ізраїлю права захищатися від монстра ХАМАСа?" — емоційно висловився він.

Також Біньямін Нетаньягу запевнив, що Ізраїль має план евакуації мирного населення з Рафаху.

Нагадаємо, на початку березня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що його країна не готова припинити воєнні дії у Секторі Гази до того часу, доки бойовики ХАМАСу не будуть повністю ліквідовані. Проте для виконання таких цілей необхідний час.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.03.2024 16:36