Фото: Facebook-сторінка Олександра Усика

Боксеру Усику вже знайшли суперників у разі його повернення у важкий дивізіон

Український боксер Олександр Усик привітав повернення у важку вагу, що може поставити його на шлях протистояння з переможцем бою Кріс Біллам-Сміт проти Річарда Ріакпоре за титул WBO.

Про це повідомляє Sky Sports.

Біллам-Сміт захищає свій титул WBO у важкій вазі проти Ріакпорха у масштабному матчі-реванші в Селхерст-парку 15 червня і Усик може спостерігати за ним з особливою зацікавленістю.

Українська зірка, яка минулого місяця перемогла Тайсона Ф'юрі та стала абсолютним чемпіоном у важкій вазі, прагне повернути собі всі титули у важкій вазі, включаючи пояс WBO Біллама-Сміта.

Виступаючи в подкасті "Правило трьох нокдаунів", Усик сказав: "Я думаю, що, можливо, після матчу-реваншу я спущусь у важку вагу. Я хочу більше боїв у важкій вазі".

Усик має знову зустрітися з Ф'юрі 21 грудня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія. Його менеджер Егіс Клімас додав: "Можливо, ми повернемося у важку вагу. Ми говорили про це вчора, щоб удруге стати безперечним у важкій вазі".

Генеральний директор BOXXER Бен Шалом, який просуває Біллама-Сміта та Ріакпоре, визнає, що обидва бійці скористалися б шансом розділити ринг з Усиком.

Він сказав Sky Sports: "Якщо Олександр Усик вирішить повернутися у важку вагу, ми зможемо побачити величезний стадіонний бій тут, у Великій Британії, проти переможців Кріса Біллама-Сміта та Річарда Ріакпоре за титул чемпіона світу за версією WBO у важкій вазі", — сказав він.

Директор BOXXER нагадав, що Усик домінував у важкій вазі, а потім перейшов у важку вагу та став абсолютним чемпіоном.

"Те, чого він досяг у цьому виді спорту, неймовірно. Він талант покоління. Можливо, найкращий у світі у ваговій категорії", — резюмував Бен Шалом.

Варто зазначити, що реванш Олександра Усика проти Тайсона Ф’юрі має відбутися 21 грудня.

Зауважимо, у ніч на 19 травня у Саудівській Аравії завершився поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій вазі між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі. Українець переміг британця розділеним рішенням суддів. Відтак, Олександр Усик захистив свої пояси WBA, WBO, IBF, IBO та виборов WBC, яким володіє британець.

Раніше повідомлялось, що український боксер Олександр Усик у бою з британцем Тайсоном Ф'юрі отримав травму, через яку реванш довелося перенести.

Нагадаємо, 20 травня колишній чемпіон світу у надважкій вазі Тайсон Ф'юрі проаналізував причини своєї поразки українському боксеру Олександру Усику. За його словами, винними у поразці треба вважати його команду. Британський боксер пояснив, що всі у його кутку були впевненими, що він перемагає за очками перед 12 раундом, тому Тайсон не спробував ризикнути, аби завершити бій достроково.

Також стало відомо, що абсолютний чемпіон світу у надважкій вазі Олександр Усик не планує завершувати професійну кар'єру найближчим часом. До цього конкретних розмов на цю тему у команді українця ніколи не підіймалися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 07.06.2024 11:16