Фото: Sofiaglobe

Болгарія вигнала з країни трьох "московських попів", які загрожували національній безпеці

З Болгарії вислали предстоятеля Російської православної церкви. Його визнали "загрозою національній безпеці".

Про це повідомляє Sofiaglobe з посиланням на Державне агентство національної безпеки Болгарії.

Видання зазначає, що троє іноземних громадян були видворені з країни через загрозу національній безпеці. Одним із вигнанців є Васіан Змєєв, який є предстоятелем Російської православної церкви в Софії. Державне агентство національної безпеки повідомило, що трьом видвореним заборонено в'їзд до Болгарії на п'ять років. Їм видали наказ про видворення з позбавленням права на проживання.

"Отримано інформацію про дії, пов’язані з реалізацією різних елементів гібридної стратегії Російської Федерації щодо цілеспрямованого впливу на суспільно-політичні процеси в Республіці Болгарія на користь російських геополітичних інтересів", — йдеться у повідомленні.

Російське посольство на сторінці у Facebook підтвердило, що Болгарія видворила з країни настоятеля Російської православної церкви у Софії архімандрита Васіана та двох служителів Храму Св. Миколи Мирлікійського та висловили обурення з цього приводу.

Нагадаємо, в Україні суд вперше виніс вирок митрополиту Української православної церкви Московського патріархату. Зокрема, йдеться про колишнього керівника Кіровоградської єпархії митрополита Іосафа.

За даними СБУ, митрополит та його секретар вихваляли окупацію частини територій України та "роздували" міжрелігійну ворожнечу. Єпископ входив до найближчого оточення московського патріарха Кирила і координував з ним підривну діяльність проти України. Митрополит підтримував зв'язок з главою РПЦ і виконував його доручення. Вказівки з Москви надходили у вигляді письмових циркулярів, а також під час особистих зустрічей на території РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.09.2023 21:46