Борис Джонсон заявив, що закон, яким вимагалась самоізоляція людей з COVID, може бути скасований

10 ЛЮТОГО 2022 15:51

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що закон, яким раніше вимагалась самоізоляція людей з COVID-19, може бути скасований до кінця цього місяця, що покладе край усім внутрішнім обмеженням, пов'язаним з коронавірусом.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

"За умови, що нинішні обнадійливі тенденції даних зберігатимуться, я очікую, що ми зможемо скасувати останні внутрішні обмеження, включаючи юридичну вимогу самоізоляції у разі позитивного результату тесту, на цілий місяць раніше", - заявив Джонсон у парламенті.

Люди з позитивним результатом на COVID-19 мають ізолюватись на п'ять повних днів. Термін дії цього правила спливає 24 березня.

Джонсон додав, що планує представити свій план життя з коронавірусом, коли парламент повернеться після короткої перерви 21 лютого.

Уряд заявив, що планує перейти від юридичних обмежень до рекомендаційних заходів і ставитися до коронавірусу більше як до грипу, оскільки він стає ендемічним у країні.

Починаючи з п'ятниці правила для людей, що подорожують до Великої Британії, також будуть пом'якшені. Повністю вакцинованим мандрівникам більше не потрібно буде проходити тест на коронавірус до або після прибуття, а тим, хто не повністю щеплений, не потрібно буде ізолюватися, хоча їм потрібно зробити тест.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Януковичу повідомили про підозру у підбурюванні військовослужбовців УДО до дезертирства

Світ, 10.02.2022 15:51